خانواده، نخستین قربانی اعتیاد زنان
تصور اکثر افراد جامعه در مورد اعتیاد این است که مواد مخدر و سوء مصرف مواد پدیدهای مردانه است و زنان کمتر از مردها به اعتیاد روی میآورند، به خصوص در کشور ما حتی سیگار کشیدن زنان و دختران تعجب اطرافیان را بر میانگیزد. شاید به دلیل اینکه اعتیاد با نقش آشنای همسر و مادری مهربان و دلسوز در جامعه ایرانی همخوانی ندارد، اما واقعیت این است که امروز اعتیاد در میان برخی زنان جامعه (هرچند تعداد اندک) وجود دارد و برخی خانوادهها با این معضل دست و پنجه نرم میکنند. از آنجا که عوارض ناشی از اعتیاد زنان برای جامعه بیشتر از عوارض اعتیاد مردان است، ضرورت دارد این موضوع در کانون توجه قرار گیرد.
در خانواده نقش زن از اهمیت ویژهای برخوردار است و زنان نقش ویژهای در استواری و پیشرفت کانون خانواده دارند و در هیچ جای دنیا کسی منکر این مسئله نیست، اما ضعف در بنیانهای خانوادگی باعث بروز مشکلات بسیاری در زمینههای فرهنگی و اجتماعی میشود.
ضعف و امکان وابستگی زنان به هر عامل غیر مفید باعث میشود پایههای خانوادگی سست شود و خانواده دچار مشکلات اساسی شود، به نحوی که بیشتر زنان معتاد دارای خانوادههای از هم پاشیده یا ناموفق هستند.
وقتی زن در یک خانواده دچار اعتیاد میشود، ارکان خانواده خیلی مستعد برای از هم پاشی میشود و فرزندان نیز به خصوص دختران خانواده در نتیجه همانند سازی با مادر و مشکلات عاطفی ناشی از مصرف مواد، توسط مهربانترین عضو خانواده، دچار انحراف و پیامدهای جبرانناپذیری میشوند.