نقش آموزش در پیشگیری و درمان اعتیاد
آموزش اعتماد به نفس، تاثیر به سزایی در گرایش یا عدم گرایش به آسیبهای اجتماعی دارد. با تاکید بر اینکه دختران نسبت پسران از اعتماد به نفس کمتری برخوردارند و در خانواده به نظرهای آنان کمتر بها داده میشود، میتوان گفت اگر دختران در شرایط مساوی با پسران در معرض آسیب اعتیاد قرار بگیرند، احتمال گرایش آنان بیشتر است.
وابستگی مالی اکثر زنان به همسرانشان و بالا بودن هزینه درمان اعتیاد به طور قابل ملاحظهای حضور آنان را در مراکز ترک اعتیاد پایین میآورد. زنان بیش از مردان قرصهای آرام بخش و روان گردان مصرف میکنند، اما سهم خشونتهای خانگی که آنها را به سوی مصرف سوق میدهد، پنهان میماند.
شاید پاسخگویی صحیح به نیازهای جوانان و رفع تبعیض جنسیتی و ترویج خودباوری و اعتماد به نفس به ویژه در دختران بتواند میزان مصرف اعتیاد را به حداقل برساند. بر اساس گزارش نشریه " ایران پاک"، آموزشهای رسانهای در این زمینه میتواند نقش بسیار مهمی را در افزایش سطح کیفی و کمی حمایتهای اجتماعی از زنان معتاد ایفا کند. همچنین ایجاد حمایتهای قانونی و اجتماعی از گروههای در معرض خطر برای درمان، فراهم کردن زمینه اشتغال زنان معتاد از طریق کارآفرینی و به کارگیری در مشاغل مورد نیاز، تقویت حمایتهای بیمهای از گروههای در معرض خطر از جمله راه کارهای مناسب برای رفع مشکلات این زنان است.