چند نکته ضروری سفر با هواپیما برای زنان باردار
یک امر بدیهی است که خانم های باردار باید قبل از هرگونه اقدام به سفر از سلامتی جنین خود آگاهی لازم را داشته باشند. یک مورد از معضلاتی که در سفر با هواپیما موجب عوارض زیادی خواهد شد: وضعیت جفت سرراهی می باشد. حال جفت سرراهی چیست؟ جفت سرراهی به موقعیتی گفته می شود که جفت قسمتی از دهانه رحم را اشغال کرده یا همه رحم را به طور کامل مسدود می کند. اگر جفت تمام دهانه رحم را مسدود کند احتمال دارد که مادر در طول بارداری خود دچار خونریزی های شدید شود. به یاد داشته باشید که برای مطمئن شدن از جفت سرراهی، قبل از سفر به سونوگرافی مراجعه کنید زیرا ممکن است جفت سرراهی تا هفته های بیست و هفت بارداری هیچ نشانه ای از خود بروز ندهد و یک دفعه شروع به خونریزی کند .
صندلی را متناسب شرایط خود انتخاب کنید
بانوان باردار به این نکته توجه داشته باشند که همیشه صندلی خود را در کنار راهرو انتخاب کنند. زیرا در طول سفر بتوانند به راحتی بلند شوند و راه بروند. به طول مثال اگر بلیط هواپیما ارزان اصفهان را خریداری کرده اید باید بدانید این سفر حدود یک و ساعت و نیم طول می کشد و شما باید حتما در طول این مدت نشست و برخاست داشته و به سرویس بهداشتی بروید. اگر امکان رزرو صندلی مناسب برای شما امکان پذیرنمی باشد می توانید با مراجعه سریع تر به گیت ها، بهترین صندلی را انتخاب کنید.
از حمل وسایل غیر ضروری جلوگیری کنید
سعی کنید چمدان های سبک را برای سفر کردن در دوران بارداری انتخاب کنید و فقط وسایل ضروری و مورد نیاز خود را به همراه داشته باشید که اگر به تنهایی سفر می کنید خودتان قادر به حمل بار باشید. ترجیحا از چمدان و ساک های چرخدار کمک بگیرید.
پزشک خود را در جریان بگذارید
یکی از نکته هایی که ذهن مادران باردار را به خود مشغول کرده است تاثیر دستگاه های بازرسی در فرودگاه می باشد. لازم به ذکر است که دستگاه و گیت های بارزسی موجود در فرودگاه ها هیچ گونه آسیبی برای جنین شما به همراه نخواهد داشت اما باید به این نکته توجه کنید که قبل اقدام به سفر با هواپیما دکتر خود را در جریان بگذارید و از او مشورت بگیرید تا از حوادث های احتمالی در این دوران در امان باشید.
از قوانین شرکت هواپیمایی خود اطلاعات کسب کنید
برخی از شرکت های هواپیمایی قوانین خاصی برای بانوان باردار دارند. حال شما باید قبل از خرید بلیط هواپیما از قوانین شرکت هواپیمایی آگاهی یابید و با آن ها در تماس باشید. در برخی موارد امکان نیاز به نامه از طرف پزشک متخصص خود می باشد که حتما باید به این شرکت ها نشان داده شود و این یکی از موارد ضروری برای سفر بانوان باردار با هواپیما می باشد
پرونده بارداریتان را به همراه داشته باشید
اطلاعاتی از قبیل: تاریخ بارداری، گروه خونی، داروهای مصرفی، وجود بیماری های احتمالی و فشار خون از جمله اطلاعاتی هستند که در پرونده پزشکی شما ثبت شده است. سعی کنید یک کپی از پرونده و یا خود پرونده را در هنگام سفر همراهتان داشته باشید تا در شرایط اضطراری که لازم باشد شما را به بیمارستان انتقال دهند، به راحتی از وضعیت شما اطلاع یابند و روند درمان تسریع یابد. این نکته را فراموش نکنید: همیشه تاریخ احتمالی زایمان، داروهای مصرفی، گروه خونی خود و همچنین نشانی و شماره پزشک متخصص خود را به همراه داشته باشید تا در طول سفر خطرات احتمالی را کاهش دهید.
مناسب ترین زمان سفر برای بانوان باردار
مناسب ترین زمان برای سفر با انواع وسایل نقلیه برای بانوان باردار سه ماه دوم یعنی از هفته 14 تا 27 می باشد. زیرا اکثرا بیش ترین خطرات در سه ماه اول بارداری رخ می هد و بعد از آن احتمال سقط جنین رو به کاهش است. این نکته را به یاد داشته باشید که هرگز در ماه های اخر بارداری از هواپیما برای مسافرت استفاده نکنید. از اوایل سه ماه سوم بارداری تا هفته سی و ششم بارداری هیچ مشکلی برای سفر کردن بانوان باردار توسط وسایل نقلیه وجود نخواهد داشت. بعضی از عوامل هستند که در صورت وجود آن ها در بانوان باردار، باید از هرگونه سفر اجتناب کنند. این عوامل عبارتند از:
دو قلو یا چند قلو باردار بودن
مادران دیابتی و مادرانی که به پرفشاری خون مبتلا هستند
خون ریزی واژینال
احتمال زایمان زودرس
سابقه لخته شدن خون در ایام بارداری و یا قبل بارداری
نارسایی گردن و یا دهانه رحم
عارضه پره اکلامپسی
انقباضات زودرس
چنانچه هرگونه از موارد بالا را مادر داشته باشد باید به استراد بلیط اینترنتی یا هواپیما اقدام کند.